Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > Αεροπειρατεία στην Κύπρο: Από θρίλερ, κομεντί!

Αεροπειρατεία στην Κύπρο: Από θρίλερ, κομεντί!

sofia7

Τρίτη πρωί. Οι επιβάτες προσέρχονται στο αεροδρόμιο της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Περνούν από τον έλεγχο και επιβιβάζονται. Όλα βαίνουν καλώς. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά εξάλλου; Πρόκειται για μια πτήση ρουτίνας, από τις πιο συχνές μάλιστα, στο εσωτερικό της Αιγύπτου. Προορισμός το Κάιρο. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, ο Θεός τα βλέπει και γελά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον δεν ήταν ο μόνος που γέλασε τελικά.
Εκεί που οι επιβάτες έπιναν ατάραχοι το τσάι και τον καφέ τους, ξαφνικά, το ήσυχο ταξίδι ανατρέπεται! Είναι γεγονός, το αεροπλάνο καταλήφθηκε από αεροπειρατή.
Η Αίγυπτος χλωμιάζει, όπως και η προσφάτως χτυπημένη Ευρώπη. Όλοι φοβούνται ότι πρόκειται για μία ακόμη τρομοκρατική ενέργεια. Οι ανάσες εντός κι εκτός αεροπλάνου, κομμένες. Ο ανάστατος αεροπειρατής -και μάλιστα καθηγητής πανεπιστημίου, για την ιστορία του πράγματος- απαιτεί από τον πιλότο να αλλάξει κατεύθυνση, προς το αεροδρόμιο της Λεμεσού. Η Κύπρος πλέον πανικόβλητη, μαζί με τη διεθνή κοινότητα. Κανείς δε γνωρίζει τα κίνητρα ή τα αιτήματα του στυγνού εγκληματία. Ο πιλότος υπακούει, προσπαθώντας να διατηρήσει την ψυχραιμία του για το καλό των επιβατών και του πληρώματος. Και τότε είναι που το κλίμα αρχίζει κάπως να αλλάζει με απρόσμενο τρόπο. Ο ζωσμένος με εκρηκτικά δράστης ξαφνικά διατάζει την η πλειοψηφία των επιβατών να εγκαταλείψει το αεροπλάνο. Εγκληματίας μεν, τζέντλεμαν δε.
Τα γυναικόπαιδα μεταξύ άλλων, μπορούν να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο, μετά από ικανοποίηση του αιτήματός του να απομακρυνθούν τα αστυνομικά οχήματα. Και τα καλά δε σταμάτησαν εκεί. Μετά από ολιγόωρη αναμονή, χωρίς κάποιο περιστατικό να λάβει χώρα ενδιάμεσα, και οι τελευταίοι επιβάτες μαζί με τα μέλη του πληρώματος φεύγουν από το αεροπλάνο. Παραδόξως ήσυχα, παραδίδεται στις αρχές και ο δράστης με τη σειρά του. Τι; Αυτό ήταν; Τόσοι δημοσιογράφοι σε ολόκληρο τον κόσμο διψούν για μια αιματηρή είδηση κι εσύ, κύριε Σεϊφεντίν Μουσταφά, απλά αποφασίζεις να τα παρατήσεις;
Μπορεί τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να μην είχαν την ευκαιρία να γεμίσουν τις φυλλάδες τους, αλλά φιλόδοξοι παραγωγοί, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες απέκτησαν τη δυνατότητα για μία ακόμη ταινία βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Και ποιο το είδος αυτής; Μήπως θρίλερ; Όχι, όχι, δεν υπήρξε αίμα. Μυστηρίου; Δύσκολα, δεν κράτησε αρκετή ώρα. Ναι, αυτό είναι, το καταλληλότερο είναι μια ρομαντική κομεντί!
Όχι, δεν τρελαθήκαμε, αλλά το όλο θέμα της αεροπειρατείας αποδείχθηκε φιάσκο. Για όλα φταίει μια γυναίκα, για να παραφράσουμε ελαφρώς τη σχετική ανακοίνωση του Κυπρίου ηγέτη. Ο απελπισμένος άντρας, όπως αποκαλύφθηκε εν τέλει, αυτά τα έκανε για τα μάτια της πρώην συζύγου του και ίσως των παιδιών του, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Μα αποφάσισε να προμηθευτεί εκρηκτικά και να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές τόσων αθώων ανθρώπων για μια γυναίκα; Αυτό είναι μόνο εν μέρει αλήθεια, καθώς ναι μεν ο λόγος ήταν αυτός, αλλά δεν ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, μα με καπάκια από κινητά τηλέφωνα! Αναμφίβολα, η σκηνή ενός ανθρώπου να γεμίζει το σώμα του με καλύμματα τηλεφώνων στη μεγάλη οθόνη, αν μη τι άλλο θα προκαλέσει γέλιο.

Ωστόσο, για την ιστορία του πράγματος, αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με ορισμένες φήμες, τα κίνητρα του ανορθόδοξου αυτού δράστη, ήταν πολιτικά. Συγκεκριμένα, υπέρ μίας αποφυλάκισης κρατουμένων. Μένει να δούμε λοιπόν, αν θα καταλήξει σε φυλακή ή σε ψυχιατρείο.

Related posts