Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > Απαιτεί δωρεάν σοκολάτα δια βίου!

Απαιτεί δωρεάν σοκολάτα δια βίου!

Closeup of Cocoa Powder on spoon

Σε όλους μας έχει τύχει να έχουμε ξαφνικά μια λιγούρα για σοκολάτα. Και συνήθως όταν συμβαίνει αυτό, ένα πολύ συγκεκριμένο γλυκό έχει καρφωθεί στο μυαλό μας και δε λέει να φύγει με τίποτα. Ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος για να περάσει η λιγούρα είναι να φάμε αυτό ακριβώς που λαχταρίσαμε και όχι να συμβιβαστούμε με οποιοδήποτε άλλο γλυκό.

Φανταστείτε τώρα, ότι έχετε αυτή τη λιγούρα για την οποία μιλάμε, για μια συγκεκριμένη σοκολάτα με γέμιση από γκοφρέτα. Σηκώνεστε λοιπόν, από τον αναπαυτικό σας καναπέ, αφήνετε ό,τι κάνατε, ντύνεστε όμορφα κι ωραία, παίρνετε πορτοφόλι και κλειδιά και πετάγεστε μέχρι το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ προκειμένου να βρείτε το αντικείμενο του πόθου σας να σας περιμένει καρτερικά σε ένα ράφι.

Κοιτάζετε προσεκτικά τις συσκευασίες μία μία και καταλήγετε σ’ εκείνη τη σοκολάτα με γκοφρέτα που εκτός από το κλικ που σας έκανε, έχει κάνει την κοιλιά σας να γουργουρίζει λίγο περισσότερο όσο την κοιτάτε. Πληρώνετε και επιστρέφετε γρήγορα σπίτι για να απολαύσετε το γλυκό που τόση ώρα λαχταρούσατε. Ξετυλίγετε με μεγάλη χαρά το περιτύλιγμα… και στην πρώτη δαγκωματιά αντιλαμβάνεστε με τρόμο ότι δεν υπάρχει ίχνος γκοφρέτας στο εσωτερικό, παρά μόνο σοκολάτα. Σας κορόιδεψαν!

Η συσκευασία σας υποσχέθηκε κάτι άλλο από αυτό που τελικά γευτήκατε! Εκείνη η υπέροχη σοκολάτα με γκοφρέτα να ξεπετάγεται από μέσα της, που κοσμεί το περιτύλιγμα, σε τίποτα δε θυμίζει τη σοκολάτα που έχετε μπροστά σας! Οργή και πίκρα σας κατακλύζουν και ούτε η σοκολάτα -δίχως γκοφρέτα- που κρατάτε στα χέρια σας μπορεί να σας παρηγορήσει.

Μήπως σας φαίνεται κάπως υπερβολική αυτή η αντίδραση; Μήπως σκέφτεστε ότι μιάς που και πάλι πρόκειται για σοκολάτα, η διαφορά είναι μικρή; Ή μήπως ανήκετε σε εκείνους τους ανίδεους που ξεστομίζουν βαριές κουβέντες του τύπου: «Έλα μωρέ, δε βαριέσαι! Γλυκό να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι…Έτσι κι αλλιώς δε μου πολυαρέσει η σοκολάτα»;

Αν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, τότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, γιατί απ’ ότι φαίνεται η σοκολάτα δεν είναι παίξε- γέλασε για μερικούς από εμάς. Συγκεκριμένα, μια νεαρή φοιτήτρια νομικής, κάτοικος του Λονδίνου, ένιωσε τόσο προδομένη από τη συγκεκριμένη σοκολάτα όταν ανακάλυψε ότι δεν περιείχε μέσα τη γκοφρέτα που υποσχόταν η συσκευασία της, που κατέληξε να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας που την παράγει.

Ούσα νομικάριος, επικαλέσθηκε ένα νόμο του 1930, υποστηρίζοντας ότι «οι παραγωγοί έχουν ευθύνη έναντι των καταναλωτών». Σχετικά με αυτό, βέβαια, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει άδικο, χίλια δίκια έχει η κοπέλα. Και προκειμένου να τα βρει, ζητάει ως αποζημίωση από την εταιρεία να της παρέχει δωρεάν σοκολάτα για μια ζωή, τόσο για την κοροϊδία, όσο και για την ψυχική οδύνη που θεωρεί πως υπέστη. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει προβεί ακόμη σε κάποια δήλωση και δε γνωρίζουμε την εξέλιξη της υπόθεσης.

Αν συνεχίζετε να θεωρείτε υπερβολική την αντίδραση της κοπέλας, τότε σκεφθείτε τι θα γίνει αν πράγματι η εταιρεία συμφωνήσει (ή αναγκαστεί νομικά) να δώσει την αποζημίωση που έχει ζητηθεί. Η συγκεκριμένη κοπέλα θα έχει δωρεάν σοκολάτα για όλη της τη ζωή!

Ακόμη το θεωρείτε υπερβολικό όλο αυτό ή μήπως τώρα αρχίσατε να τη ζηλεύετε;

Πηγή: http://www.news.gr/kosmos/paraxena/article/253931/zhtaei-sokolata-dorean-kai-malista-dia-vioy.html

Related posts