Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > Κι αν είσαι και παπάς…

Κι αν είσαι και παπάς…

1510874_647972071928483_1256593208_n15

Νομίζετε ότι μόνο στον Ελλαδικό χώρο έχουμε τα ευτράπελά μας κατά τη διάρκεια των Πασχαλινών διακοπών; Μέγα λάθος. Και η Κύπρος δεν πάει πίσω. Ο χώρος των ιερέων δεν παύει ποτέ να απογοητεύει τους φιλόδοξους σατιριστές. Αντίθετα τους τροφοδοτεί συνεχώς με τις δηλώσεις και τις ενέργειές του. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Τον παπά στα Θεοφάνια που πέταξε τον Σταυρό έξω από την πισίνα; Ή μήπως την πληθώρα των παπάδων που τρέχουν μέσα στην εκκλησία την Ανάσταση ραντίζοντας-λούζοντας τους καημένους τους πιστούς; Η Κύπρος όμως, είπε να πρωτοτυπήσει αυτή τη φορά, καθώς ένας ιερέας παράτησε το ποίμνιό του, καθώς αυτό έκανε πολλή φασαρία!

Όλα έγιναν το Μεγάλο Σάββατο σε μια κοινότητα της Πάφου. Σύμφωνα με το τοπικό έθιμο της Λαμπρατζιάς που χρόνια τώρα καλά κρατεί, επικρατούν γέλια, φωνές, πανηγύρια, ο δήθεν Ιούδας καίγεται και τέλος πάντων παντός είδους εξαλλοσύνη λαμβάνει χώρα, όπως είναι εξάλλου, σύνηθες και στη δική μας χώρα. Απ’ τη μια, ο παπάς να αρχίζει τους ψαλμούς του, απ’ την άλλη οι υπόλοιποι, ανίεροι παρευρισκόμενοι να γλεντοκοπούν σαν να μην υπάρχει αύριο. Ο παπάς πάλι απ’ τη μεριά του, να προσπαθεί να δώσει πόνο, να μπει μέσα στο πνεύμα της λειτουργίας, μα τα σκασμένα έξω απ’ την εκκλησία να τσιροκοπούν ανελέητα. Ε, είδε κι απόειδε ο άνθρωπος, έπρεπε να βάλει μια τάξη.

Με το «Ησυχάστε καλά μου παιδιά…» θα πρέπει να ξεκίνησε τις παρατηρήσεις και, αν και άγιος παππούλης, καλύτερα να μην είμαστε αρκετά σχολαστικοί με τις πιθανές τελευταίες του απαιτήσεις για ησυχία. Έτσι είστε; Δεν ησυχάζετε; Τώρα θα δείτε! Πήρε τα μπογαλάκια του ο πάτερ Ανδρέας και τους παράτησε σύξυλους. Τους άφησε στα κρύα του λουτρού και πήγε σε άλλο ναό να συνεχίσει. Ας ακούσουν την Αναστάσιμη προσευχή στο Youtube. Όχι, θα καθίσει να σκάσει! Αμ δε! Το τι ακολούθησε φυσικά δεν περιγράφεται. Κάποιες γιαγιάδες ακόμα τον ψάχνουν, ενώ γενικότερα, τα εξ αμάξης άκουσε ο έρμος ο πατέρας Ανδρέας, αφού κάποιοι ζητούν μέχρι και την απομάκρυνσή του από τα ιερατικά καθήκοντα. Δε δίστασαν να τον κατηγορήσουν και για φυγή!

Ου να μου χαθείτε, σάτυροι! Ανόσιοι! Ασέβαστοι, που λέει κι ένας επίγειος θεός (βλ. Τάκης Τσουκαλάς) – ντροπή μας μέρες που είναι! Μα φυγή ο εκπρόσωπος του Θεού στη γη; Φυγή; Άσχετοι!Αντί να πάρετε μαθήματα από την συμβολική αποχώρησή του ιερέα εξαιτίας των βδελυρών και άκρως θορυβωδών υπάρξεών σας, τολμάτε να του καταλογίζετε και φυγή. Αίσχος. Το τόνισε, άλλωστε και ο ίδιος με σχετική ανακοίνωσή του. Έφυγε για να δείξει το σωστό και χριστιανικό δρόμο και πολλά άλλα που όλοι ακούγαμε, τέλος πάντων στα θρησκευτικά περί γαλήνης, εγκράτειας και τα σχετικά.

Με τόσα που βλέπουμε καθημερινά, δε θα μας προξενήσει και μεγάλη εντύπωση να δούμε την αντίδραση παπάδων στους δρόμους Κύπρου και Ελλάδας, με διαδηλώσεις στο πλευρό του πατέρα Ανδρέα, ζητώντας βαρέα και ανθυγιεινά. Ύστερα, θα μένει να γραφτούν και στο Κ.Κ.Ε. προασπίζοντας το δίκαιο του εργάτη. Ανυπομονούμε!

 

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/plus/article/915573/kypros-papas-paratise-toys-pistoys-logo-ohlagogias-ki-ekane-alloy-anastasi

Related posts