Pardalo Katsiki > Lifestyle > Μας την είπαν τα Jumbo;

Μας την είπαν τα Jumbo;

angela

Και ευτυχώς! Εγώ είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που δεν πέρασε και νιώθω και πολύ περήφανη για όλους μας, διότι ζούμε στην εποχή που όλοι γκρινιάζουν, διότι δεν μπορούν ελεύθερα και με πάθος στιγμής να κάνουν χιούμορ με κάτι, επειδή πλέον λένε, πως όλα είναι παρεξηγήσιμα.

Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις χοντρό. Ούτε μαύρο. Ούτε Aλβανό. Ούτε Εβραίο. Θα σε πούνε ρατσιτσή. Δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους μεγαλύτερους, είναι agesist attitude. Ούτε τις γυναίκες, είναι σεξιστής και μαλάκας. Ούτε τους γκέι, είσαι πιο πολύ μαλάκας και ασεβής, ανασφαλής με τη σεξουαλικότητά σου.

Εγώ ένα έχω να πω. Όλα μαλακίες.

Είναι δυνατόν, ρε, για να κάνεις χιούμορ και να πεις ένα αστείο να πρέπει να κοροϊδέψεις ή να θίξεις κάποιον άλλον; Ρε, είστε με τα καλά σας; Και δε θέλει και πολύ νοημοσύνη αυτό έτσι; Δηλαδή, δε βγάζεις και πανεπιστήμιο να το μάθεις, αυτό είναι βασική παιδεία που πρέπει να έχει δεκτεί ένας άνθρωπος από το σπίτι του αν θέλει να λέγεται άνθρωπος.

Η πλησιέστερη ελληνική λέξη στο χιούμορ, λέει το wiki, είναι το πνεύμα. Κι εγώ ξέρω ότι όταν κάνεις κάποιο αστείο που προσβάλλεις κάποιον με οποιοδήποτε τρόπο, το πνεύμα βρίσκεται σε απόλυτη κι αυστηρή έλλειψη.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όταν γελάμε με κάτι, δε γελάμε επειδή είναι λάθος. Γελάμε για άλλους λόγους, ολόκληρες θεωρίες πάνω στα είδη του χιούμορ που δε θα απαριθμίσω τώρα. Και το πιο βασικό είναι ότι όταν κάποιος έχει αρκετά ανοικτό μυαλό και σεβασμό ώστε να μη στραβώσει ούτε λίγο το χειλάκι του όταν ακούει κάποιο από τα παραπάνω τύπου αστεία, ανέκδοτα, κλπ, προφανώς δε θα πρέπει να τον ονομάζουμε ξενέρωτο, κρύο και άλλα τέτοια, επειδή έχει ξεφύγει από τα στερεότυπα χιούμορ που έχουμε συνηθίσει.

Ήμαρτον.

Όλα αυτά, με αφορμή την ανακοίνωση των τζάμπο, που μας ενημερώνει πως κόβουν το περιβόητο διαφημιστικό με την Λαίδη, λόγω του punch line «χτύπα σαν άντρας».

Ντάξει, παιδιά, ας μην κρυβόμαστε μεταξύ μας, ξέρατε ότι θα ραγίσει καρδιές και νεύρα αυτή η ατάκα, δε ζούμε στο ’50 να περάσει ανέγγιχτη. Κι όμως, το ξέρατε αλλά την αφήσατε και τώρα μας τη λέτε που σας την είπαμε κιόλας.

Εγώ προσωπικά, όσο απαράδεκτη κι αν βρήκα την τελευταία ατάκα, γέλασα, ναι. Εντάξει, δε θα πάρω προφανώς στα σοβαρά μια γυναίκα αγράμματη, μποτοξιάρα μέχρι το κόκκαλο, που έχει περάσει και δεν έχει περάσει ανοησία πάνω από το όνομά της δημοσίως, σε διαφήμιση παιχνιδάδικου που θέλει το δύσμοιρο να πουλήσει τέτοιες μέρες λαμπαδίτσες στα πεντάχρονα. Βέβαια, ποια είμαι εγώ που θα κρίνω το μύθο;

Όπως και να έχει, καλό είναι να μπαίνουν μερικά όρια. Γλυκά μου τζάμπο, το μαμασίτα ντοντ έστε σαντα κλος, τα ίδια νούμερα έκανε όταν βγήκε τα χριστούγεννα και κανείς δε θίκτηκε και πούλησε μια χαρά στα παιδάκια. Τη λαίδη και το σεξισμό, ας πούμε τώρα εσύ, τι διάολο τα ήθελες;

Τέλος πάντων. Επειδή πολλά έχουν ειπωθεί από την αρχή αυτού του πλαντήτη για το physical weakness της γυναίκας σε σύγκριση με τον άντρα, και επειδή τα νεύρα και τα μαλλιά μου δεν αντέχουν και πολύ, πάω να κάψω το σουτιέν μου να συνέλθω.

Μέχρι τότε, εσείς του τζάμπο και όλοι οι και καλά χιουμορίστες, που επειδή κάτι το ονομάζουμε «αστείο» και νομίζετε πως αυτόματα μπαίνει μέσα σε safe zone, να πάτε να καείτε λίγο μόνοι σας γιατί είστε για σκουπίδια.

Αυτά κι αντίο.

Δηλαδή, για μια πουτάνα λαμπάδα τι άλλο να τραβήξουμε;

Α, και τζάμπο; «Το χιούμορ, είναι ένας καθρέφτης αλήθειας που πολλές φορές σε σοκάρει κοιτάζοντας το είδωλό σου. Αυτό δεν είναι λόγος να τα “βάλεις” με τον καθρέφτη»; Δε μου γαμιέσαι κι εσύ, που την είδες καθρέφτης και ξαφνικά δε φταις, μωρή αναπαραγωγή του κακού και του σεξισμού που έχει βασανίσει τόσο καιρό κόσμο και κοσμάκη; Και επίσης καλό είναι να υπάρχει μια λογική σε αυτά που λέμε πριν τα πούμε, γιατί στην προκειμένη θέλω να σας ενημερώσω ότι ο καθρέφτης δείχνει ό,τι του δείχνεις και τίποτα διαφορετικό, δεν καβλώνει και δείχνει από μόνος του.

Γκέγκε;

Οπότε κανόνιζε τι δείχνεις.

 

Related posts