Pardalo Katsiki > Lifestyle > Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!

Μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος!

gwenyth-paltrow-bee

Ζούμε σε μια εποχή όπου οι λέξεις «ομορφιά» και «εμφάνιση» έχουν σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων για το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού. Απλά μπείτε σ’ ένα φαρμακείο και παρατηρείστε πόσα από τα σκευάσματα που είναι προς πώληση αφορούν όχι τη θεραπεία, αλλά τη «βελτίωση και αναζωογόνηση του οργανισμού σας». Κρέμες, χάπια και διάφορα άλλα μαντζούνια είναι εδώ για να σας κάνουν να δείχνετε 50 χρόνια νεότεροι! Φοβερό δεν είναι; Γεμίζεις τον οργανισμό σου με ουσίες που υπό άλλες συνθήκες δεν τις έχει καθόλου ανάγκη και περιμένεις να συμβεί μπροστά στα μάτια σου το θαύμα του Μπέντζαμιν Μπάτον.

Αν λοιπόν όλη αυτή η ωραιοπάθεια επηρεάζει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, φανταστείτε τι επίδραση έχει στους διάσημους και δη στους ηθοποιούς. Λαμπρό παράδειγμα; Η πασίγνωστη ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, η οποία έχει παραδεχθεί ότι χρόνια τώρα ακολουθεί προγράμματα δίαιτας, υγιεινής διατροφής και βελονισμού για ευεξία και βελτίωση της εμφάνισης. Τώρα θα μου πείτε, τι το κακό έχει μια δίαιτα με λαχανικά και φρούτα; Καμία. Ίσα- ίσα σε όλους μας κάνει καλό λίγη αποτοξίνωση. Ο βελονισμός; Κι αυτός μια χαρά ακούγεται και έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλει στη θεραπεία συμπτωμάτων και ασθενειών. Όταν όμως διαβάζεις ότι η άλλη πάει και βάζει μέλισσες να της τσιμπούν το πρόσωπο γιατί βοηθά λέει στη βελτίωση του δέρματος, εκεί δε γίνεται να μη σχολιάσεις.

Γιατί χρυσή μου να υποστείς όλη αυτή την επώδυνη διαδικασία και να πάρεις στο λαιμό σου και τόσες αθώες μέλισσες; Για να έχεις 5 ρυτίδες λιγότερες; Και ας δεχτώ ότι υπάρχουν θεωρίες που αναφέρουν ότι το δηλητήριο της μέλισσας μπορεί να έχει πράγματι ευεργετικές ιδιότητες για τη θεραπεία ασθενειών. Η εν λόγω κυρία ωστόσο, δε το κάνει για να απαλλαχθεί από κάποια σοβαρή ασθένεια, αλλά γιατί όπως η ίδια παραδέχεται είναι ένα «πειραματόζωο» και θέλει να τα δοκιμάσει όλα. Μη λες τέτοιες κουβέντες καλή μου. Θα το ακούσει καμιά εταιρία παράνομων πειραμάτων και φαρμάκων και θα σε ψάχνουμε!

Συνεχίζει μάλιστα ακάθεκτη λέγοντας πως θα δοκίμαζε ακόμη και την κρυοθεραπεία. Ξέρετε, αυτό που μπαίνεις σ’ έναν ειδικό θάλαμο με θερμοκρασίες υπό του μηδέν, όπως βάζουμε τα κοτόπουλα στην κατάψυξη. Γιατί βοηθάει λένε στην αναζωογόνηση του δέρματος. Και να σε ξεχάσουν κατά λάθος λίγη παραπάνω ώρα και να ψάχνουν μετά τρόπους να σου κάνουν απόψυξη.

Εντάξει, ο καθένας θα ήθελε να μπορούσε να παγώσει (μεταφορικά αυτή τη φορά) το χρόνο. Γι’ αυτό και η απλή και φυσιολογική φροντίδα του οργανισμού μας είναι πάντα θετική και ευεργετική. Όταν φτάνουμε όμως να χρησιμοποιούμε ακραίες μεθόδους περιποίησης ρισκάροντας να προκύψουν παρενέργειες από την όλη διαδικασία, τότε ξέρουμε ότι η ματαιοδοξία ξεπερνά τα όρια και γίνεται επικίνδυνη.

 Ας συμβιβαστούμε  επομένως, με το γεγονός ότι είμαστε άνθρωποι και ας αφήσουμε να επέλθει η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων. Άλλωστε το photoshop ήταν, είναι και θα είναι πάντα ο καλύτερος φίλος όλων όσων βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας.

Πηγή: http://news.in.gr/perierga/article/?aid=1500069733

 

Related posts