Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > Πήρε την αστυνομία γιατί δεν μπορούσε να ντυθεί!

Πήρε την αστυνομία γιατί δεν μπορούσε να ντυθεί!

aliyah_585bc

Είναι γεγονός πως κάθε γονέας προσπαθεί να προστατέψει το παιδί του από κάθε λογής κίνδυνο, προκειμένου αυτό να μπορέσει να τα βγάλει πέρα στις αντίξοες συνθήκες της ζωής του. Στην προσπάθεια αυτή, εντάσσεται και η εκμάθηση των τρόπων που το παιδί μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει τον εαυτό του. Έτσι, σχεδόν κάθε πιτσιρίκι θα ακούσει σίγουρα παραπάνω από μία φορά το καθιερωμένο ποιηματάκι «Όταν χρειαστείς βοήθεια, θα καλέσεις την Άμεσο Δράση», μέχρι ο γονέας να βεβαιωθεί πως το καμάρι του μπορεί να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη κατάσταση, καλώντας απλά τον τριψήφιο αριθμό που θα του φέρει την πολυπόθητη βοήθεια.

Μέχρι εδώ, όλα βαίνουν καλώς.

Ωστόσο, επειδή πολλές φορές η συνεννόηση γονέα-παιδιού δεν είναι και η καλύτερη, ο διαχωρισμός του τι θεωρείται δύσκολη κατάσταση και τι όχι, μπορεί να αποδειχθεί μια αρκετά ζόρικη υπόθεση. Ειδικά όταν βρίσκεσαι στην κρίσιμη ηλικία των 2 ετών, οι καταστάσεις που καλείσαι να αντιμετωπίσεις μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά δύσκολες χωρίς τη βοήθεια κάποιου άλλου, κατά προτίμηση μεγαλύτερου.

Για παράδειγμα, μια δύσκολη και απίστευτα στρεσογόνος κατάσταση είναι το να μη μπορείς να πιείς ένα ποτήρι νερό, καθώς δε φτάνεις τη βρύση. Το σκέφτεσαι, το ξανά σκέφτεσαι, «δε βαριέσαι…θα κάνω υπομονή!» λες και περιμένεις μέχρι να εμφανιστεί κάποιος αρκετά ψηλός, που θα σε γλιτώσει από το μαρτύριο αυτό. Αυτή είναι μια περίπτωση.

Τι συμβαίνει όμως όταν δεν μπορείς να ντυθείς; Με το νεράκι ναι, βεβαίως να περιμένεις, δε χάλασε και ο κόσμος για μια γουλιά νερό. Αλλά όλα κι όλα. Το ντύσιμο δε σηκώνει αναβολές. Όταν μάλιστα ακολουθεί και παιχνίδι, πόσο χρόνο να χάσει κανείς περιμένοντας να ντυθεί;

Στην τραγική αυτή κατάσταση, βρέθηκε η δίχρονη Αλία Ράιαν, ένα συνηθισμένο, ήσυχο απόγευμα στο σπίτι της στο Γκρίνβιλ της Νότιας Καρολίνα. Οι γονείς της έλειπαν και η Αλία ήταν στο σπίτι μαζί με τον παππού της, όταν αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να ντυθεί. Σηκώνεται λοιπόν, παίρνει το παντελόνι της και βάζει το ένα μπατζάκι. Ωραία μέχρι εδώ, mission accomplished, σκέφτεται. Συνεχίζουμε. Προσπαθεί να βάλει το δεύτερο. Κάτι πάει στραβά. Στρέφεται στον παππού, ο οποίος κοιμάται. Αυτό μας έλειπε τώρα! Φρικάρει λίγο, τρομάζει, πιέζεται, «πάει το παιχνίδι!». Τότε είναι που θυμάται τη μαμά της και τον μαγικό τριψήφιο αριθμό. Αυτό είναι!

Την ίδια ώρα λίγο πιο πέρα, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, η αστυνομικός Μάρθα Λόουνς, δέχεται ένα τηλεφώνημα. Σηκώνει το ακουστικό και μια παιδική φωνή της λέει πως χρειάζεται βοήθεια. Δίχως να χάσει χρόνο, σπεύδει στο σπίτι της μικρής, έτοιμη να επέμβει και να γλιτώσει την Αλία απ’ ό,τι είναι αυτό που της προκάλεσε τόση ταραχή, ώστε να καλέσει την αστυνομία. Ένα παιδί καλεί την Άμεσο Δράση; Πρόκειται σίγουρα για κάτι σοβαρό.

Φτάνει εκεί και αμέσως ανοίγει η εξώπορτα, αποκαλύπτοντας στην αστυνομικό την υπόθεση που πρέπει να χειριστεί. Στην είσοδο στέκεται η Αλία, η οποία την υποδέχεται φορώντας το ένα μπατζάκι του παντελονιού της και εξηγώντας της πως αδυνατεί να βάλει και το δεύτερο, ζητώντας για άλλη μια φορά την πολύτιμη βοήθειά της. Ευτυχώς, όλα εξελίχθηκαν ομαλά και η σαστισμένη πλην ανακουφισμένη Μάρθα Λόουνς, βοήθησε τη μικρή Αλία να κουμπώσει το παντελόνι της.

 

 Εκείνη, μη ξεχνώντας τους καλούς της τρόπους, ανταπέδωσε τη βοήθεια με μια αγκαλιά και απαλλαγμένη πια από όλη αυτή την πίεση, η δίχρονη Αλία Ράιαν συνέχισε το παιχνίδι της, μη έχοντας άλλο καιρό για χάσιμο!

Related posts