Pardalo Katsiki > Διάφορα > Παρακολούθησαν συνεχόμενα τηλεόραση για 92 ώρες

Παρακολούθησαν συνεχόμενα τηλεόραση για 92 ώρες

sofia11

Υπάρχει ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα συνεχόμενης παρακολούθησης τηλεόρασης; Κι όμως, όχι μόνο υπάρχει αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες καταρρίφθηκε από πέντε νεαρούς στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη. Στα πλαίσιο λοιπόν μια εμπορικής έκθεσης επιχειρήθηκε ένα κατά τα άλλα ασυνήθιστο πείραμα και στοίχημα ταυτόχρονα. Οι συγκεκριμένοι νεαροί ηλικίας 19-24 ετών έβαλαν στόχο (ζωής σίγουρα) να ξεπεράσουν το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν από το Δεκέμβριο του 2014 κάποιοι άνθρωποι από το Τορόντο του Καναδά. Αυτοί λοιπόν οι Καναδοί παρακολούθησαν συνεχόμενα 91 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος, εξασφαλίζοντας έτσι την καταγραφή των ονομάτων τους με «χρυσά γράμματα» στο βιβλίο Γκίνες, καθώς και την υστεροφημία τους ως Record People!

Έλα όμως που δεν μπορούσαν τότε να προβλέψουν ότι ένα χρόνο και τρεις μήνες αργότερα πέντε νεαρά παιδιά θα τους έκλεβαν τη δόξα μέσα από τα χέρια! Κι αυτό για μια μόνο παραπάνω ώρα. Με λίγα λόγια, το ρεκόρ που σημειώθηκε ανέρχεται σε 92 ώρες συνεχόμενης παρακολούθησης, έναντι 91 ωρών που πραγματοποίησαν οι Καναδοί. Βέβαια η διαδικασία ήταν επιεικώς δύσκολη, διότι καταρχάς οι δηλώσεις συμμετοχής στο συγκεκριμένο πείραμα ήταν 400. Έπρεπε συνεπώς να διεξαχθεί κλήρωση από την οποία θα προέκυπταν οι 5 τυχεροί (;), οι περιπέτειες των οποίων μόλις είχαν αρχίσει!

Διότι δεν είναι καθόλου εύκολο να αναγκάσεις τον εαυτό σου να καθηλωθεί για 92 ώρες σε έναν καναπέ, με μόνο 5 λεπτά ωριαίου διαλείμματος, παρακολουθώντας όλη την γκάμα τηλεοπτικών προγραμμάτων, από ένα δελτίο ειδήσεων ή μια ενημερωτική εκπομπή μέχρι έναν αγώνα μπάσκετ ή ένα Riality Show. Κι όλ’ αυτά με τη συντροφιά ενός καφέ, ενός ενεργειακού ποτού και ενός ποδηλάτου γυμναστικής. Ευτυχώς δηλαδή που οι νεαροί είχαν στη διάθεσή τους αυτά τα αντικείμενα «εγρήγορσης», διότι σε αντίθετη περίπτωση θα παρατηρούνταν περιστατικά ατελείωτης νύστας, δυσφορίας και βαρεμάρας.

Το μοναδικό προνόμιο των εν δυνάμει Record People ήταν τα 5 λεπτά χαλάρωσης που τους προσφέρθηκαν μέσα σε κάθε ώρα, κατά τα οποία, όπως πληροφορούμαστε, οι περισσότεροι προτίμησαν να ευεργετηθούν από τις δροσιστικές ιδιότητες ενός ντουζ. Και αμέσως μετά… back to the game! Φθάνει λοιπόν η στιγμή που η όραση αποδυναμώνεται, τα βλέφαρα κλείνουν και οι κοιλιές αρχίζουν να λικνίζονται σε ένα γνώριμο ρυθμό. «Τώρα τι γίνεται;» αναρωτιούνται οι νέοι. «Μήπως πρέπει να ξεκινήσει η καταμέτρηση;» Και η αγωνία κορυφώνονται…

Ώσπου φωνές και χειροκροτήματα ξεσπούν στο χώρο, αφού το ρεκόρ καταρρίφθηκε! Η συγκίνηση είναι διάχυτη, όχι μόνο στα πρόσωπα των συμμετεχόντων, αλλά και όσων παρακολούθησαν με προσοχή την εξέλιξη του πειράματος. Ο αριθμός 92 είναι γεγονός! Τα ονόματα στο βιβλίο Γκίνες από εκείνη τη στιγμή αλλάζουν και το ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διάρκεια τηλεοπτικής παρακολούθησης ανήκει πλέον στην Αυστρία. Αξίζει λοιπόν ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς τους υπερτηλεθεατές, που είναι να απορεί κανείς για το πώς κατάφεραν να στριμώξουν στον εγκέφαλό τους έναν τόσο μεγάλο όγκο πληροφοριών!

Πηγή: http://www.skai.gr/news/weird/article/310247/ekanan-pagosmio-rekor-vlepodas-tileorasi-gia-92-ores-non-stop/

 

Related posts