Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > Πολύ χαζός για να πεθάνει!

Πολύ χαζός για να πεθάνει!

alg-ronell-wilson-jpg

Η ιστορία του Ronell Wilson θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει παρωδία της γνωστής σειράς ταινιών «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» και λίγο θα μας εκπλήξει αν την δούμε ποτέ στη μεγάλη οθόνη. Τελικά, με έναν καλό δικηγόρο, όλα γίνονται. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από τα πρώτα κιόλας παιδικά του χρόνια, δεν ήταν αυτό που θα λέγαμε «καλό και ήσυχο παιδί». Κομματάκι αντικοινωνικός, κομματάκι βίαιος, ποιος ξέρει πόσα παιδάκια γειτόνων του έμειναν χωρίς χαρτζιλίκι και πόσοι συμμαθητές του χωρίς κολατσιό. Με άλλα λόγια, λόγω των ψυχολογικών και πιθανώς νοητικών του προβλημάτων, δε θα ήταν και το παιδί που θα ήθελες να έχεις για φίλο. Βέβαια, μακάρι να ήταν όλα αυτά απλές παιδικές ατασθαλίες. Αμ δε!

Όσο μεγάλωνε ο Ronell στις Η.Π.Α., σε τόσο μεγαλύτερες «ζωηράδες» επεκτεινόταν. Στα 20 του ήταν πια μέλος συμμορίας και άρχισε κι άλλες, εξίσου ανθρωπιστικές και ωφέλιμες ασχολίες, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, το εμπόριο όπλων ή και την προσχεδιασμένη δολοφονία αστυνομικών που ερευνούσαν την υπόθεσή του. Παιδί διαμάντι ο Ronell, τι να λέμε τώρα. Τότε ίσως, κατά το 2003, ήταν που η κοινωνία απηύδησε και αποφάσισε επιτέλους να θέσει ένα τέλος στην εγκληματική συμπεριφορά του. Μάλλον ωστόσο, απ’ ό,τι φαίνεται, οι αρχές λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο ή συγκεκριμένα,  χωρίς τους δικηγόρους του.
Τι κι αν έγραφε στο τραγούδι του ο Sonny Curtis των Crickets: «I fought the law and the law won! (Πολέμησα το νόμο και ο νόμος νίκησε!)»;  Τι κι αν κατά την περίοδο της φυλάκισής του, ο κύριος Wilson διάβαζε και μάθαινε απ’ έξω βιβλία; Τι κι αν, στη συνέχεια, άφησε έγκυο τη γυναίκα φύλακα του -που προφανώς είχε υψηλά στις αξίες της, την έννοια του «καθήκοντος»- και απέκτησε και παιδί; Παρ’ όλ’ αυτά και παρά τα προηγούμενα εγκλήματα που διέπραξε, για άλλη μια φορά, φαίνεται να τον βρήκε τον τρόπο για να αποφύγει τη θανατική ποινή, που είχαν σκοπό να του επιβάλλουν.

Οι δικηγόροι του Ronell Wilson , βλέπετε, κατάφεραν να πείσουν το δικαστή πως ο πελάτης τους είναι… πολύ χαζός για να πεθάνει! Σύμφωνα με τη νομοθεσία των Η.Π.Α., αν ο εκάστοτε δράστης διαθέτει δείκτη IQ χαμηλότερο του 70, τότε εξαιρείται από την θανατική ποινή. Αυτό το νόμο εκμεταλλεύτηκαν οι δικηγόροι του κατηγορουμένου και εφόσον μπόρεσαν να το αποδείξουν, ο δικαστής φάνηκε να πείστηκε και αναγκάστηκε να τηρήσει φυσικά το νόμο. Ακόμα κι ο νόμος βέβαια, όπως και ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, είναι ζήτημα ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο στις νομικές συζητήσεις, αλλά αυτό, φυσικά δεν έπαιξε κάποιο ρόλο.

Βέβαια, δεν κατάφερε να αθωωθεί, απλώς η θανατική ποινή μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Ο Ronell Wilson, λοιπόν, εκτός απροόπτου, θα περάσει τις επόμενες δεκαετίες της ζωής του όντας φυλακισμένος και κουτός. Και εις ανώτερα να ευχηθούμε στο ευέλικτο νομικό σύστημα των Η.Π.Α..

 

Πηγή: http://www.news.gr/kosmos/paraxena/article/259328/glitose-th-thanatikh-poinh-epeidh-apedeixe-oti-ehei.html

Related posts