Pardalo Katsiki > Lifestyle > Ό,τι πάει λάθος με το Xfactor είναι η Ζήνα

Ό,τι πάει λάθος με το Xfactor είναι η Ζήνα

zina

Ξεκίνησε το Xfactor και δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι για πολλούς και διάφορους λόγους, όλοι το περιμέναμε. Αφενός, από τη μία γιατί ένα Voice αρκείται στη φωνή και όχι στη γελοιότητα του πράγματος, οπότε επιτέλους μπορούμε να παρακολουθήσουμε άφωνους ανθρώπους να ξεφτιλίζονται με δική τους άδεια στην τιβι χωρίς καμία ντροπή, και αφετέρου να βλέπουμε τους κριτές μας να σφάζονται ποιος θα πρωτοσφάξει.

Η κριτική επιτροπή, για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελείται από την Τάμτα, τον Ονιράμα, τον Θεοφάνους και την Πέγκυ την Ζήνα κι εγώ, το δύσμοιρο, αυτό το ταπεινό και σεμνό χαμομηλάκι, έχω να κάνω τις εξής κριτικές:

α. Θεοφάνους, σε αγαπάμε, γίνε λίγο πιο κακόκαρδος όμως, θέλουμε λίγο παραπάνω σκατοψυχιά.

β. Ονιράμα, είσαι κομπάρσος και βάψε επιτέλους τα μαλλιά σου ένα ανθρώπινο χρώμα γιατί το παρόν δεν ταιριάζει με τα τατού σου. Ροκά -μη χέσω, θου Κύριε.

γ. Τάμτα, μάθε να ντύνεσαι. Άλλο το εκκεντρικό κι άλλο η αποτυχημένη προσέγγιση κιτς δεκαετιών ολ τουγκέδα. Το ίδιο κι εσύ Ευαγγελία, και χειρότερα. Τέλος πάντων, αλλάξτε ενδυματολόγο σαν εκπομπή, γιατί δεν έχει ιδέα και θέλει το κακό σας.

δ. Πέγκυ. Μωρή, Πέγκυ. Αρχικά, δε σε βλέπω, είσαι σκέτο σύννεφο. Δεύτερον, μια σέλφι αμακιγιάριστη κι αφιλτράριστη, μετά το ντουζ, δεν αλλάζει τα πράγματα, δεν αποδεικνύει κάτι, ούτε διορθώνει. Πες να σου βγάλουν το νέφος από μπροστά σου -όχι τίποτα, αλλά με τις εναλλαγές, τα δικά μας μάτια ζορίζονται, όχι τα δικά σου. Τώρα θα μου πεις, φταίει ο Σκάι. Θα σου πω κι εγώ ότι φταίει, και περί αυτού, και περί του απεριόριστα σκατά ήχου του, ειδικά όσο αφορά το web tv του. Μισές δουλειές, τέκνα μου.

Που λέτε, προς το παρόν μετράμε αρκετά λάθη. Δε θα αρχίζω να απαριθμώ και τις κάκιστες επιλογές και τα «ναι» που δόθηκαν χωρίς λόγο, αιτία και ταλέντο, το προσπερνώ για το καλό της ψυχικής υγείας όλων.

Όλα αυτά μπορεί ένας άνθρωπος με καλή θέληση, καλή καρδιά και καλοκαρδοσύνη να τα δεχτεί και κομμάτια να γίνουν. Όμως, αυτό που κανείς δεν μπορεί να δεχτεί, θέλοντας και μη, όμως με καμία Παναγία, είναι η Ζήνα.

Διότι δημοσίως δηλώνω ότι ό,τι πάει λάθος με το Xfactor είναι η Ζήνα.

Αυτοί που παρακολούθησαν, κατάλαβαν -ελπίζω- γιατί ρατσιστικό και κλειστόμυαλο άνθρωπο μιλάμε όταν αναφερόμαστε στην Πέγκυ. Αυτοί που δεν έχουν ιδέα, θα μάθουν τώρα.

Η Πέγκυ είναι το πιο κακό σύννεφο. Πολλές περιπτώσεις ανθρώπων μαζεύτηκαν στις audition, που γεννήθηκαν σε άλλη χώρα, δε μιλούσαν καλά ελληνικά και σε δεύτερο βαθμό, δεν μπορούσαν να τα τραγουδήσουν κιόλας. Η Πέγκυ, όμως, ούσα Ελληνίδα, δεν την ένοιαξε καθόλου η φωνή τους και δεν ίδρωσε το αυτάκι της, από τη στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πουν ελληνικά κομμάτια.

Γιατί, δεν ξέρω αν το ξέρατε, αλλά αν δε λες ελληνικά, είσαι μια αποτυχία ή τράβα σε άλλο Xfactor, γιατί στο ελληνικό, πρέπει να λες και ελληνικά, σύμφωνα με τη Ζήνα. Αυτό, αγαπητή Πέγκυ, είναι τόσο μα τόσο λάθος, γιατί χρυσό μου, δε θέλουν να πουν όλοι ελληνικά, ούτε μπορεί και να έχουν τη φωνή να το κάνουν. Δηλαδή, στο δικό σου μυαλό, η Ουκρανίδα δεν μπορεί να πει ελληνικά, αλλά η ράπερ μια Θεοδωρίδου θα την έσκιζε; Ο ροκάς τον Σταν θα τον πήγαινε με τα μπούνια; Η ποπ θα πει και μια Αρβανιτάκη;

Εγώ δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί, λέω όμως ότι οι πιθανότητες είναι 50-50, μικρή και άσχετη. Γιατί, εσύ τα θέτεις όλα υπό την κατηγορία «γλώσσα», αλλά ξεχνάς τη μεγάλη διαφορά είδους με γλώσσα και μερικά είδη στα ελληνικά δεν λέγονται, και vice versa. Γκέγκε;

Έχε το θάρρος να πεις σε έναν άνθρωπο ότι επειδή είσαι της σχολής-των-γαρούφαλλων-κλεμμένων-από-ταφόπλακες (που κανείς δεν κράζει τα μπουζούκια, εγώ τα πάω, συν ότι Πέγκυ, έχεις όντως φωνάρα) δεν μπορείς, δεν έμαθες ποτέ και ούτε θα μάθεις, να διαχειρίζεσαι κάποιο άλλο είδος ή κάποια άλλη γλώσσα -γιατί, γλυκιά μου, το Love is a wonderful thing, παράδειγμα ξένου κομματιού, δε θα το πεις.

Πες το, κανένας δε θα κράξει αν βγεις και πεις ότι δεν έχεις τη γνώση, από το να κόβεις ανθρώπους που μπορεί κάποιος άλλος κριτής να έχει τη δυνατότητα να τον διαχειριστεί, ας πούμε.

Διότι, αν το παιχνίδι προϋπέθετε λόγω ελληνικής καταγωγής, να πει κάποιος άνθρωπος κι ελληνικό κομμάτι, τότε θα απαγορευόταν η συμμετοχή ξένων σε όλη την αλυσίδα και ο καθείς στη χώρα του. Αλλά επειδή το παιχνίδι προφανώς και δε θέλει ν’ αποκτήσει φήμη ρατσισμού, κάνεις εσύ αυτή τη δουλειά; Πώς την είδαμε δηλαδή; Με το ζόρι ελληνικό, αλλιώς το πακέτο του X δεν το έχεις για κανένα λόγο;

Άνοιξε κανά μάτι και χαλάρωσε λίγο, γιατί εσύ μάλλον σε άλλο παιχνίδι βρίσκεσαι, απλά κατά λάθος βρέθηκες στο συγκεκριμένο πλατό.

Κρίμα, Πεγκουλίνι, κρίμα στη θέση σου, κρίμα. Σκάι, λάθος επιλογή έκανες, στο λέω να το ξες.

 

 

Related posts