Pardalo Katsiki > Επικαιρότητα > 3 Σύγχρονοι Ροβινσώνες Κρούσοι!

3 Σύγχρονοι Ροβινσώνες Κρούσοι!

help

Ήταν 25 Απριλίου του 1719, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το μυθιστόρημα του Daniel Defoe, με τίτλο «Ροβινσών Κρούσος» (“Robinson Crusoe”), που πρόκειται για τη φανταστική αυτοβιογραφία ενός ομώνυμου χαρακτήρα, ο οποίος είχε ναυαγήσει σε ένα τροπικό νησί κοντά στο Trinidad και είχε ζήσει εκεί για 28 χρόνια, αντιμετωπίζοντας πολλά βάσανα και δυσκολίες μέχρι τελικά να διασωθεί.

Το βιβλίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης, ώστε να γυριστεί το 2000, η ταινία «Ο Ναυαγός» (“Cast Away”), με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, που υποδύθηκε τον Chuck Nolan, ένα μηχανικό συστημάτων της FedEx, ο οποίος ενημερώνεται πως πρέπει να ταξιδέψει στη Μαλαισία για επαγγελματικούς λόγους. Όμως, στη διαδρομή, το εταιρικό αεροσκάφος συναντά μια δυνατή καταιγίδα με αποτέλεσμα να γίνει ο ίδιος θύμα ενός αεροπορικού δυστυχήματος. Είναι ο μόνος που επιβιώνει και η θάλασσα τον ξεβράζει σε μια ακτή. Εκεί, πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να επιβιώσει και να καταφέρει να διασωθεί, μετά από 4 χρόνια.

 

Πριν από μερικές ημέρες, και συγκεκριμένα στις 04 Απριλίου 2016, βρέθηκαν σε ένα παρόμοιο σκηνικό, 3 φίλοι, οι οποίο ταξίδευαν από το νησί Pulap, όταν το σκάφος τους παρασύρθηκε από τα ρεύματα του ωκεανού. Ξαφνικά, ένα δυνατό κύμα αναποδογύρισε το σκάφος και οι 3 φίλοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν για δύο μίλια ώστε να φτάσουν στην πιο κοντινή ακτή.

Επηρεασμένοι από τον Ροβινσώνα Κρούσο, αλλά και τον Tom Hanks στο Ναυαγό, οι 3 φίλοι αποφάσισαν να γράψουν ένα μήνυμα στην άμμο από υλικά της φύσης, ζητώντας βοήθεια. Κατάφεραν να επιβιώσουν για τρις ημέρες στο νησί Fanadik, του Ειρηνικού Ωκεανού, μέχρι που το “HELP” που ήταν γραμμένο στην ακτή, έφερε εις πέρας το σκοπό του και το σκάφος της Ακτοφυλακής που τους έψαχνε, κατάφερε να τους εντοπίσει.

Οι συλλογικές προσπάθειες της Ακτοφυλακής και όλων των μονάδων που έσπευσαν προς την αναζήτησή των ναυαγών, σε συνδυασμό με την προσπάθεια των 3 ηρώων της ιστορίας μας, είχαν ως αποτέλεσμα να σωθούν οι 3 φίλοι και να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια και τις οικογένειές τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από το μήνυμα το οποίο έγραψαν στην άμμο, οι ναυαγοί κινούσαν μανιωδώς και τα πορτοκαλί τους σωσίβια, προκειμένου να γίνουν πιο εύκολα ορατοί από το σκάφος της Ακτοφυλακής.

Η παραπάνω ιστορία μας κάνει να εκτιμήσουμε την αξία των βιβλίων και των ταινιών. Δεν πρέπει, λοιπόν, να υποτιμούμε τα ηθικά – και όχι μόνο- διδάγματα των παραπάνω. Αν είστε ταινιόφιλοι, ή βιβλιοφάγοι, ή ακόμη, λάτρεις των σειρών, τότε φροντίστε να συγκρατείτε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, διότι δεν ξέρετε ποτέ πού θα σας φανούν χρήσιμες. Και αν κάποιος από το περιβάλλον σας, σας γκρινιάζει ότι αφιερώνετε πολύ χρόνο σε μία από τις παραπάνω ασχολίες, αυτό το επιχείρημα είναι ιδανικό για να τον αποστομώσετε!

Πηγή: http://www.huffingtonpost.gr/2016/04/10/diethnes-syghronoi-navagoi_n_9653330.html

Related posts