Pardalo Katsiki > Διασκέδαση > No no, στην μπανιέρα, no no!

No no, στην μπανιέρα, no no!

mother-dirt

Πού να το ‘ξερε ο Βαγγέλης Γερμανός όταν τραγουδούσε το καταπληκτικό «δυο-δυο, στη μπανιέρα, δυο-δυο» , ότι θα έρθει κάποια χρόνια αργότερα ένας άνθρωπος που όχι απλά θα απορρίψει το «δυο-δυο» αλλά θα καταργήσει και τη μπανιέρα! Ο λόγος φυσικά γίνεται για τον πλέον διάσημο χημικό μηχανικό Dave Whitlock, που θεώρησε περιττή τη συχνή (για να μην πούμε την καθημερινή και του φανούμε εξωγήινοι) καθαριότητα του σώματος. Ο εν λόγω κύριος δεν αρκέστηκε φυσικά σε μια απλή διατύπωση της θεωρίας του, αλλά μάλιστα προχώρησε στην εφαρμογή της και με το παραπάνω, αφού έχει να κάνει μπάνιο τουλάχιστον δώδεκα ολόκληρα χρόνια. Ναι, είναι αλήθεια, δεν έχει έρθει σε επαφή με σαπούνι και νερό για περίσσότερες από 4380 ημέρες!

Σύμφωνα με τον Dave Whitlock, εφόσον δεν είναι κλινικά αποδεδειγμένο το γεγονός ότι το (καθημερινό) πλύσιμο του σώματος συμβάλλει πραγματικά στην σωματική υγιεινή, ποιος ο λόγος να κουραζόμαστε και να ξοδεύουμε και το πολύτιμο νεράκι; Για να μην υπολογίσει κανείς και το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνουμε για να ζεσταθεί το νερό. Κρίση, σου λέει!

Ο χημικός μηχανικός και απόφοιτος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, βέβαια, δεν αποφάσισε μια ηλιόλουστη μέρα να αφήσει πίσω του τα μπανιαρίσματα και να προχωρήσει λίγο παρά πέρα το παραδοσιακό ρητό «Μπάνιο; Γιατί, Σάββατο είναι;», μόνο για οικονομικούς λόγους. Αντιθέτως, θεωρεί επιπρόσθετα, ότι είναι καλή και ωφέλιμη η βρωμιά στο σώμα μας. Επομένως, το να αφήνουμε τα (καλά) βακτήρια να κάνουν πάρτυ πάνω μας είναι άκρως θεμιτό. Τώρα τι θα συμβεί με τα «κακά» είναι μάλλον διαφορετικό ζήτημα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ίδρυσε και μια εταιρεία ονόματι AOBiome στη Μασαχουσέτη με στόχο να προωθήσει τις ιδέες του περί καθαριότητας, ή έστω περί της απουσίας της. Εφηύρε επιπλέον, και ένα σπρέι με το οποίο, όποιος ψεκάζεται, απευθείας αποκτά ένα πολυπόθητο ζωντανό βακτήριο! Είμαι σίγουρος ότι έχετε κατενθουσιαστεί και δεν βλέπετε την ώρα να το προμηθευτείτε, σωστά; Για να σας βοηθήσουμε στην αναζήτησή σας, να σας πληροφορήσουμε ότι το όνομα αυτού είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, «Mother Dirt».

Όλοι έχουμε γνωρίσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο στη ζωή μας, που για να το θέσει κανείς όσο πιο ευγενικά μπορεί, αποδείχθηκε ολίγον τι τεμπέλης σε θέματα καθαριότητας. Κι αν δεν έχουμε γνωρίσει έναν τέτοιο, σίγουρα όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα κατάμεστο αστικό λεωφορείο. Φυσικό κι επόμενο λοιπόν, που φρίκη έχει καταλάβει ήδη τους πολίτες της χώρας μας, για το τι θα γίνει όταν το νέο διαδοθεί περαιτέρω και χρησιμοποιηθεί από πολλούς ως δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα.

Αξίζει κάπου εδώ να σημειωθεί, πως ο ίδιος στη συνέντευξη του, δε φάνηκε να παρουσιάζει προβλήματα, ούτε υγείας, ούτε κακοσμίας. Αν, ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε και να σεβαστούμε τον κύριο Whitlock για κάτι, αυτό θα είναι για το θάρρος της γνώμης του και για την καινοτόμα σκέψη του. Αποδεχόμενοι λοιπόν, τον κίνδυνο να θεωρηθούμε στα μελλοντικά βιβλία της ιστορίας, προκατειλημμένοι και οπισθοδρομικοί, ας απορρίψουμε προς το παρόν τις πρωτοπόρες αυτές προτάσεις τόσο για το δικό μας καλό, όσο και για των γύρω μας.

 

 

Πηγή: http://www.koutipandoras.gr/article/o-epistimonas-poy-ehei-na-kanei-mpanio-12-hronia-video

Related posts